Over ons

Houdt u van goede films? Wij ook! We geloven dat film mensen, ideeën en dromen samenbrengt. In de beste verhalen van een ander herkent u vaak uzelf. Daarom willen wij dé filmclub zijn voor iedereen die verder wil kijken.

Hoe het werkt

Cineville maakt onafhankelijke cinema toegankelijker voor iedere filmliefhebber in Brussel en Wallonië. Met een Cineville Pass gaat u zo vaak als u wil naar de film. Als Cineviller steunt u ondertussen ook de onafhankelijke cinema.

Hoe het begon

Met het oog op de toekomst en vanuit hun liefde voor film sloeg een aantal Brusselse bioscopen de handen ineen. Ze begonnen met de lancering van Cineville Brussel: een verenigd filmfeest waarbij juist de eigenheid van ieder afzonderlijk theater centraal staat. Hier vindt u geen algoritmes, chatbots of ingedutte programmering, maar unieke historische locaties, bevlogen filmkeuzes en veel aandacht voor detail. Geen theater of bezoek is ooit hetzelfde. Welkom in Cineville!

Cineville in Nederland

Cineville Brussel is geïnspireerd op het Nederlandse Cineville, dat in 2009 in het leven werd geroepen. Een ongelimiteerd lidmaatschap en filmplatform voor onafhankelijke filmtheaters en avontuurlijke filmliefhebbers, waarmee de strijd werd aangegaan met commerciële mega-bioscopen. Inmiddels is Cineville de grootste filmclub van Nederland. Er zijn meer dan 70.000 Cinevillers, die samen meer dan 1.5 miljoen keer per jaar de film gaan in meer dan 70 Nederlandse filmtheaters.

Belgian Arthouse Cinema Pass
Adolphe Lavallée straat, 39
1080 Brussel
VAT BE: 0787.551.512

Cineville België wordt gesteund door:

Logo's BE.png