Over ons

Hou je van goede film? Wij ook! We geloven dat film mensen, ideeën en dromen samenbrengt. In de beste verhalen van een ander herken je vaak jezelf. Daarom willen wij dé filmclub zijn voor iedereen die verder wil kijken.

Hoe het werkt

Cineville maakt onafhankelijke film toegankelijker voor iedere filmliefhebber in Brussel. Met een Cinevillepas ga je zo vaak als je wil naar de film. Als Cineviller steun je ondertussen ook de onafhankelijke cinema.

Hoe het begon

Met het oog op de toekomst en vanuit hun liefde voor film sloeg een aantal Brusselse bioscopen de handen ineen. Ze begonnen met de lancering van Cineville Brussel: een verenigd filmfeest waarbij juist de eigenheid van ieder afzonderlijk theater centraal staat. Hier vind je geen algoritmes, chatbots of ingedutte programmering, maar unieke historische locaties, bevlogen filmkeuzes en veel aandacht voor detail. Geen theater of bezoek is ooit hetzelfde. Welkom in Cineville!

Cineville in Nederland

Cineville Brussel is geïnspireerd op het Nederlandse Cineville, dat in 2009 in het leven werd geroepen. Een ongelimiteerd lidmaatschap en filmplatform voor onafhankelijke filmtheaters en avontuurlijke filmliefhebbers, waarmee de strijd werd aangegaan met commerciële mega-bioscopen. Inmiddels is Cineville de grootste filmclub van Nederland. Er zijn meer dan 50.000 Cinevillers, die samen meer dan een miljoen keer per jaar de film gaan in meer dan 55 Nederlandse filmtheaters.

Belgian Arthouse Cinema Pass
Galerie de la Reine, 26
1000 Brussel
BTW BE: 0787.551.512

Cineville België wordt gesteund door:

Logo's BE.png